Обновен списък – БГ Оптики в подкрепа на украински бежанци

БГ Оптики в подкрепа на украински бежанци!!! С огромна радост, споделям обновен списък към днешна дата, с всички оптики, които заявиха и декларираха своята готовност – да съдействат с консултации и предоставяне на безплатни нови очила / контактни лещи и консумативи за тях, за всички нуждаещи се граждани на Украйна, пристигнали в страната ни, вследствие на военните действия!

Налага се отново да обърна внимание – Инициативата е целева оптична помощ за хора, пристигнали в страната ни, вследствие на военните действия в Украйна и се отнася за жени, деца и възрастни хора, които са влезли в България от 24.02.2022г.

Моля, имайте предвид, че някои оптики, вече са изчерпали възможността си за подпомагане и/или са взели решение да съдействат единствено на деца.

Организационно сме се постарали максимално да облекчим бюрокрацията, но все пак – ще е необходимо да се попълнят няколко документа, на място в оптиките:

1. Договор за дарение;

2. Лични данни – попълнена и подписана Декларация по GDPR – състоянието на очите ни е сензитивна и чувствителна информация от пакета Лични Данни. Всяка оптика е администратор на ЛД.

Задължително е да се представя документ за самоличност, от който става ясно кога е премината границата на България! Или документ за статут.

С истинска признателност, отново искам да благодаря на всички, които се присъединиха към инициативата и огромни благодарности към колегите ни, представители от бизнеса на едро, които поеха ангажимент за безплатна доставка на стъкла, рамки и лещи към оптиките, заявили желание да помагат!!!

Стъкла: Adellens Bulgaria, ЮВИ Юнайтед Вижън, HOYA Японски стъкла за очила, Maska Lens, Faith Vision

Рамки: KWIAT, Maska lens, INVU Eyewear Bulgaria;

Контактни лещи и разтвори: Biofinity, Alcon, Bausch & Lomb, CMI;

БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ!!! За мен е огромна радост, всеки ден да получавам съобщения и обаждания за желаещи да помогнат!!! Така ще успеем да бъдем полезни на повече хора ❤️

ГОРДЕЯ се, че съм български оптик и се гордея с всеки един от колегите си!!! За въпроси и съдействие – оставам на разположение! Бъдете здрави!!!

Мина Стоянова-Димитрова

Председател на УС на НАБОО